Jeg stiller op til næste valg for at skabe en bedre fremtid for Rudersdal, og mine mærkesager er:
Sundere kommunal økonomi
Styrket kernevelfærd
Mere erhvervsvenlighed
Bedre beskyttelse af vores unikke natur
Genoplive et borgerligt liberalt samarbejde
Pengene skal findes før de kan bruges!
Vi skal løbende vurdere, hvad der er en kommunal opgave og hvilke, der bedre kan løses af private virksomheder.
Vi skal have indført en økonomistyring, som sikrer, at vi ikke hele tiden skal ud og finde nye besparelser. Derved skaber vi tryghed for borgerne at kernevelfærden er sikret.
Der skal ske en klar prioritering på tværs af alle områder. Det er ikke en let opgave, men den er nødvendig.
Der skal konkurrenceudsættes langt flere opgaver end idag, og tomme kommunale bygninger skal sælges.
Sluttelig skal der gennemføres et effektiviseringscheck af den kommunale administration, samt kommunens brug af eksterne konsulenter.
Vejen frem er ikke fortsatte skattestigninger, som vi har set de seneste år, og der skal kun betales den nødvendige skat efter de ansvarlige prioriteringer er foretaget.
En sund økonomi er helt afgørende for at sikre kernevelfærden, dvs. forholdene de ældre, skolerne og de udsatte børn og unge.
Kernevelfærden skal sikres
Vi skal sikre vores ældre en tryg og værdig alderdom, hvor de ser frem til at bo i Livsglæde-boliger med høj livskvalitet, og kan få et glas portvin, hvis de ønsker det.
Og vi skal have nogle af Danmarks bedste skoler, hvor faglighed og trivsel er i centrum.
Det kræver nytænkning at opnå dette.
Vi skal styrke det frie valg og lade pengene følge borgerne. Bureaukratiet skal nedbringes, så vi kan fokusere på det vigtigste: kvaliteten af servicen. Vi skal turde spørge borgerne direkte: Får du den hjælp, du har brug for? Er servicen god nok? Lærer dine børn nok i skolen? Er maden på plejehjemmet i orden?
Skoler, børnehaver, vuggestuer, fritidshjem og plejehjem skal have større frihed til at træffe beslutninger og tilpasse sig borgernes behov. Det er de mennesker, der arbejder i institutionerne hver dag, der ved, hvad der fungerer bedst – ikke politikerne.
I dag halter Rudersdal bagefter, når det gælder forældrenes tilfredshed med skoler og fritidsordninger. Det skal ændres. Beslutningerne skal tilbage til dem, der har den daglige kontakt med børnene.
Jeg mener, vi bedst sikrer en stærkere kernevelfærd ved at:
Styrke det frie valg – lad pengene følge borgerne
Reducere bureaukratiet og give institutionerne mere frihed til at tage beslutninger baseret på sund fornuft.
Mål succes på borgernes tilfredshed – ikke på mængden af politiske beslutninger og initiativer.
Det skal være lettere at drive virksomhed her i Rudersdal.
Der skal gennemføres et administrationscheck, som skal fokusere på at finde administrative lettelser, hurtigere sagsbehandling for byggetilladelser, miljøgodkendelser og andre erhvervsrelaterede tilladelser.
De regler, der begrænser vores lokale erhvervsliv, skal gennemgås med en tættekam og ændres eller fjernes med udgangspunkt i sund fornuft. Der skal være en god balance mellem fordele og ulemper ved den enkelte regel.
Rudersdal skal indføre en ’1 regel ind – 2 regler ud’ politik. Det er muligt, f.eks har den canadiske provins British Colombia med succes indført et regelloft, hvor man med denne politik er lykkedes med at nedbringe regelmængden markant.
Vi skal have indført et one-stop shop for erhvervslivet, hvor de kun skal henvende sig ét sted i kommunen.
Rudersdal kommune skal udstikke rammerne og sikre tilladelserne og arealerne til at udvikle kommunen, men det skal være private aktører der bygger, finansierer og driver projekterne.
Det er trods alt dem, der har mest forstand på, hvad der er sund fornuft rent økonomisk
Vi skal have sat skub på Marinaprojektet, herunder en udvikling af Vedbæk havn, så vi finder en god løsning for alle parter. Brüel & Kjær grunden giver ligeledes gode muligheder for udvikling af erhvervslivet.
Og så skal parkering fortsat være gratis i Rudersdal kommune, det støtter jo det lokale handelsliv.
Rudersdal Kommune er præget af en enestående og varieret natur. Næsten halvdelen af kommunen består af naturområder såsom skove, enge, moser, overdrev og mere end 500 søer. Hertil kommer en 9 km lang kyststrækning langs Øresund, hvilket gør Rudersdal til en af de mest naturrige kommuner i hovedstadsområdet.
Denne rige naturarv er en væsentlig del af kommunens identitet og livskvalitet for borgerne. Derfor skal vi aktivt beskytte vores grønne områder.
Landzoner må som udgangspunkt ikke ændres til byzoner, da det skaber en glidebane mod en mindre grøn kommune. Vi ønsker en ansvarlig planlægning, der sikrer, at vores natur bevares for kommende generationer.
Naturen i Rudersdal tilhører alle, og borgerne skal spille en aktiv rolle i både beskyttelsen og udviklingen af de grønne områder. Borgerinddragelsen skal styrkes gennem partnerskaber med lokale naturforeninger, offentlige høringer og dialogmøder samt målrettede konkurrencer, hvor de bedste ideer fra borgerne bliver opsamlet.
Jeg ønsker at fastholde Rudersdal som en af de grønneste kommuner i hovedstadsområdet og sikre, at naturen forbliver et centralt element i kommunen.
En borgerlig kommunalbestyrelse
Ved kommunalvalget i 2021 stemte over 60% af vælgerne på borgerlige partier. På trods af dette har historiske uenigheder betydet, at den førte politik er blevet præget af partier, der ikke deler et borgerligt grundsyn.
Jeg ønsker en borgerlig liberal kommunalbestyrelse, der afspejler borgernes politiske holdninger.
Mit mål er at bringe den gode tone tilbage og fremme samarbejdet og konstruktiv dialog mellem de borgerlige partier.
Beslutningerne bør træffes ud fra et fælles, borgerligt-liberalt perspektiv, baseret på fakta og et ensartet syn på vores kommune.